Gadekunst for børn
Kunde: Roskilde Kommune og Kreativt hus for børn
Hvad:Idéudvikling af workshopsforløb og projektets visuelle ramme, undervisning, maling og udsmykning af elskabe
Sted:Rundt omkring i Roskilde by
Dato:September - Oktober 2020

Gadekunst for børn er et udsmykningsprojekt i Roskilde by med fokus på inddragelse af børn i den kunsteriske skabelsesproces. Idéen bag projektet har været at forvandle kommunens mange grå og grønne eltavler til farverige og iøjnefaldende kunstværker. Koordinator for Kreativt hus for børn, Line Røijen, udtaler:

"Samarbejdet med Nowhereland om udsmykningen af Roskilde Kommunes eltavler, er et projekt der rummer rigtig meget på mange niveauer. Børnene møder professionelle kunstnere og der skabes rum for, at de kan blive medinddraget i kunstværket. Det giver dem ejerskab for byrummet og en stolthed over, at de har bidraget til at udsmykke byen."

Workshopforløb

Gadekunst for børn tager form som et forløb i to dele. Workshopforløbet er bygget op omkring visuelle rammer udviklet af os på forhånd.

Udsmyknings-værker skabes
Introduktion til kunstgenren Street Art
Undervisning og øvelser i karakter-design, hvor vi udvikler figurer igennem tegning

Opsætning i byrummet
Sammen med børnene sætter vi deres figur-værker op på elskabene

Projektet blev afsluttet med en fernisering og byvandring. I denne forbindelse blev det lavet et bykort over elboksernes forskellige placeringer*.

Last ned et kort her og gå på opdagelse med dine venner og familie.

*De dekorerede elbokse kan bl.a. findes på Dronning Margrethes Vej, Jernbanegade, Krydset ved Klosterengen, Køgevej, Musiconstien, Sankt Ols Stræde og Store Gråbrødrestræde.

Foto: Johan Carlsson, johan.carlsson87@gmail.com

Læs mere

FORRIGE

CITY MOUNTAINS

NÆSTE

NOWHERELAND KUNSTFESTIVAL FOR BØRN

DK/EN