Tilbage til forside
Festival
Titel: Nowhereland, en kunstfestival for børn
Hvad: Projektledelse, visuel identitet og produktion af udstilling til festival.
Sted: KPH-Volume, København V
Dato: 14 - 15 September 2018

“Nowhereland, En kunstfestival for børn” blev afholdt for første gang i 2018 som et todages arrangement. Festivalen henvendte sig til skoleklasser om fredagen, samt børnefamilier om lørdagen. Foruden om et program med 12 kreative workshop, dannede en større, interaktiv sanseudstilling rammen omkring festivalen. Formålet var at lægge op til et aktivt møde med kunst og design, hvor børn kan gå på opdagelse og teste egne kreative evner i inspirerende omgivelser. I 2018 deltog 500 gæster i festivalen.

Læs mere

Sanseudstilling i sammenspil med workshops

Festivalens omgivelser er en sanseudstilling bestående af skulpturelle figurer og fantasifulde installationer, hvor alt er bygget i et væld af farver og sanselige materialer, som man kan røre ved, lege med eller gemme sig i. Festivalens workshops, var alle tematisk relateret til sanseudstillingen. Til eksempel ved at børn skulle skabe deres egne værker inspireret af sanseudstillingens tema og figurer. Derved blev børnene medskabere af udstillingen og festivalens fantasifulde univers. Gennem workshopperne kunne børnene bl.a prøve kræfter med arkitektur, podcast, billedkunst og computerspil.

Om sanseudstillingen

Sanseudstillingen blev produceret over 7 uger på Statens værksteder for kunst. Temaet for udstillingen var “Det abstrakte landskab”. Gennem udstillingen kunne man rejse gennem både lava, undervands og jungleområder. Man kunne gemme sig i et glimtende vulkan-telt, fægte med elektriske ål, eller danse limbo under en tre meter lang slange. I produktionen af udstillingen har vi eksperimenteret med at skabe kontraster mellem forskellige materialermøder. Vi har både arbejdet med træ, papir, flamingo og linoleumstryk. Skulpturerne er derfor konstrueret i mange forskellige materialer og størrelser, med det formål at vække børns nysgerrighed og skabe en sanselig oplevelse.

Samarbejdspartnere og sponsorer:

Læringsportalen Åben Skole, Idrætsprojektet, Statens værksteder for kunst, CPH Volunteers, Too good to go, Vesterbro lokaludvalg, Kgs. Enghave lokaludvalg, KPH Projekthus, Frivilligcenter Vesterbro

Fægtning med elektriske ål

Illustration og træsnit som del af skulptur

Børnetegninger inspireret af udstillingen

Slange og limbo

Fotos fra workshop

NOWHERELAND

mail@nowhere-land.dk

Enghavevej 80, 3 sal
2450 København

OP